Ⅰ.词义辨析
1.A new law has been passed,forbidding the killing of ________animals. A.former B.rare C.generous D.legal 2.The other day he bought me a _________ diamond ring as a birthday present. A.valuable B.reliable C.frequent D.grateful 3.“I wouldn’t tell lies to you;that’s not my ___________,” said the man to his wife.
A.vase B.trial C.style D.dynasty 4.They____________their rooms with flowers and balloons to welcome the New Year. A.selected
B.removed C.decorated D.debated
5.Jim had an enthusiastic__________when he returned home after 10 years’ stay in Asia.
A.reception
B.escape C.guidance D.insurance
6.Actually I find the___________news more interesting than national or international news. A.active
B.fluent C.informal D.local
7.In legend stories young princes usually live in large and beautiful___________. A.troops
B.leagues C.castles D.temples
8.We sat in the bombshelter listening to the enemy shells____________ . A.sinking
B.exploding C.designing D.ruining
9.Medical ___________shows that men are more likely to have heart attacks than women. A.evidence B.entrance C.identity D.reception
10.It was reported that of the six people injured in the crash,only two_________. A.ignored B.recognized C.buried D.survived 【答案】1----5.B A C C A 6---10 D C B A D Ⅱ.定语从句专练
1.【福建省泉州第五中学2015届高三5月模拟】Many college students are willing to work in Western China after graduation ________, poor and backward as it is, more
1
opportunities of employment are available. A. which B. when C. that D. where 【答案】D
考点:考查定语从句
2.【福建省永安市2015届高三下学期质检】The English play _____ my students acted at
the New Year’s party was a great success.
A. for which B. in which C. at which D. on which 【答案】B 【解析】
试题分析:考查关系词。句意:我的学生在新年晚会上表演的英语剧很成功。根据句子意思需选择介词in,从而构成act in the play。关系代词在此是指English play,指物,因此选择in which。注意:如果定语从句谓语动词为介词动词也就是由动词+介词构成的短语,那么介词必须后置,不能与动词拆开置于关系代词前面,故选B项。 考点:考查关系词
3.【安徽省淮南第二中学2015届高三第三次模拟】 I’m going to spend the summer holiday in Hainan,________ lives my uncle.
A. where B. who C. which D. when 【答案】A
考点:考查关系副词。
4. 【安徽省“淮南一中 蒙城一中 颍上一中 怀远一中”四校2015届高三5月联考】 Ning Zetao easily proved himself to be a rising star with four gold medals during the 17th Asian Games, ______was held in Incheon, South Korea last year. A. where B. who C. which D. that
2
【答案】C 【解析】
试题分析:考查定语从句。句意:宁泽涛用17枚亚运会金牌证明了他的上升之路,亚运会举行在南朝鲜。 which在这里是代指 Asian Games,是非性定语从句,故选C。 考点:考查定语从句
5.【福建省宁德市2015届高中毕业班第二次质量检查】The lady standing over there may be from the USA, _____ I guess has lost her way. A. whom
B. who
C. which
D. where
【答案】B 【解析】
试题分析:考查定语从句; 句意:站在那边的那个女士来自美国,我猜她迷路了。I guess是插入语,定语从句____ has lost her way缺少主语,故选B项; . 考点 : 考查定语从句
6.【浙江省绍兴市第一中学2014届高三上学期回头考】The man as well as his horse ____ crossed the river ____ from Tokyo.
A. which; come B. that; comes C. who; came D. that; come 【答案】 B
考点:考查定语从句和主谓一致
7.【浙江省台州市2014届高三下学期三月第一次模拟】 Miss White, smile is broad and warm, has a kind of beauty no matter what she wears. A. whom B. who C. that D. whose 【答案】D 【解析】
试题分析:考查非性定语从句。根据逗号可知,是非性定语从句,排除that;whom作宾语,who作主语或宾语;关系词与smile一起作主语,whose常放在名词前面作定语,故选D。
考点:考查非性定语从句
3
8.【浙江省温州市十校联合体2014届高三上学期期中联考】 Parents should pay attention to the cases _______ their children have difficulty adapting to new surroundings. A. where 【答案】A 【解析】
试题分析:考查定语从句:句意:父母应该注意这样的情况,孩子们对适应新的环境有困难。先行词是the cases,定语从句中缺少地点状语,用where引导定语从句,选A。 考点:考查定语从句
9.【浙江省温州市十校联合体2014届高三上学期期中联考】 — Where did you get to know her?
— It was on the farm _______ we worked. A. that which 【答案】C 【解析】
试题分析:句意:--你在哪里认识她的?--是在我们工作的农场。这是一个强调句型,强调地点状语on the farm。如果把句子还原成陈述句It was on the farm where we worked that I got to know her,考生就可以看出on the farm后where引导了一个定语从句,且省略了that I got to know her这一结构,因此答案是C项where。 考点:考查定语从句
10【浙江省温州中学2014届高三上学期期末考试】In most cases, college graduates don't mind what job they will do so long as it is one ______ they can earn money to support themselves. A. what 【答案】B
B. where
C. that
D. how
B. there
C. where
D.
B. as
C. why
D. when
考点:考查定语从句
4
III.短语填空
in search of;belong to;in return;at war;take apart;think highly of;serve as;rather than;to one’s surprise;search for 1.At that time Germany was _______with almost all the countries in the world. 2.The judge said the punishment would_________ a warning to others. 3.The boy __________his toy car,but couldn’t put it together again. 4.She was thirsty,so she went into the kitchen _________ a drink. 5.Who does this watch__________? I found it on the playground. 6.Much________,she found her necklace missing on her way home.
7.The police ___________the lost boy here and there,but failed to find him. 8.She gave us food and clothing and asked for nothing _________. 9.People____________ the patience with which he serves the customers. 10.Why didn’t you ask for help,__________ trying to do it on your own? 【答案】1. at war 2. serve as 3. took apart 4. in search of 5. belong to 6. to her surprise 7. searched for 8. in return 9.think highly of 10. rather than IV.完成句子
1.Frederick William I,King of Prussia,_______________ (琥珀屋属于他),decided to keep it.(belong)
2.She told her artists to __________________________(给它再添加些细节).(add) 3.An opinion is _______________________(某人信以为真的) but has not been proved.(believe)
【答案】1. to whom the amber room belonged2. add more details to it 3. what someone believes is true V.模仿造句
1.It was also a treasure decorated with gold and jewels,which took the country’s best artists about ten years to make. [翻译]这次旅程将花费我们大约三天时间。
____________________________________________________
2.Later,Catherine Ⅱ had the Amber Room moved to a palace outside St Petersburg where she spent her summers.
5
[翻译]一个星期前她请人把她家的房子进行了装修。 ____________________________________________________
3.Before the Nazis could get to the summer palace,the Russians were able to remove some furniture and small art objects from the Amber Room. [翻译]我还没来得及想出怎样回答,她就走开了。
_____________________________________________________
4.There is no doubt that the boxes were then put on a train for Konigsberg,which was at that time a German city on the Baltic Sea. [翻译]毫无疑问,她会顺利通过驾照考试的。
____________________________________________________
【答案】1. This trip will take us about 3 days.2. She had her house decorated a week
ago. 3. Before I could think of a reply she walked away. 4. There is no doubt that she will succeed in passing the driving test. VI.语法填空(共10小题:每小题1分,满分10分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
BEIJING—World-renowned Oxford and Cambridge have come to China to attract top-rank postgraduate students in cooperation with the China Scholarship Council.
Oxford made its first __1__(appear) at the China Scholarship Council's annual International Graduate Scholarship Fair,__2__ opened on Saturday in Beijing.The school wants to encourage excellent Chinese students to consider __3__ Oxford can offer for their academic and professional careers.
“The students __4__(come) well-prepared with specific questions and were serious about the chance,”said Sherwood,director of graduate admissions and funding at Oxford,who will make __5__ two stops for the fair in Wuhan and Shanghai.
The University of Cambridge has attended the fair since __6__ first session in 2009,and stresses that it would continue to invest to train students to be problem solvers.
__7__ Cambridge and Oxford present at the fair in competition for __8__ best and brightest,Osterfield and Sherwood agree that the two universities __9__(usual) have more interest in cooperation __10__ competition,except in their traditional
6
annual boat race.
【答案】
1.appearance 此处用名词形式作宾语,表示“第一次露面”。 2.which 所填词引导非性定语从句,从句缺少主语,故用which。 3.what 所填词引导宾语从句,并在从句中作offer的宾语,故用what。 4.came 根据句子and后的were serious about可知应用过去时。
5.another 上文提到他们首先在北京露面,此处表示“在武汉和上海还有两站”,故用another。
6.its 指代the fair,故用its。
7.With 此处考查“with+名词+形容词”结构,在句中作状语。 8.the 最高级前面应用定冠词。 9.usually 修饰谓语动词应用副词形式。
10.than 根据前面的more interest可知应用than。 VII.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
A
A primary school in UK has banned Valentine’s Day cards because of concerns that young pupils spend too much time talking about boyfriends and girlfriends.
Ashcombe Primary School in WestonSuperMare,Somerset,has told parents that cards declaring love can be“confusing” for children under the age of 11,who are still emotionally and socially developing. In this month’s newsletter(通讯),Peter Turner,the head teacher,warned that any cards found in school would be confiscated(没收).He wrote:“We do not wish to see any Valentine’s Day cards in school this year. Some children and parents encourage a lot of talk about boyfriends and girlfriends. We believe that such ideas should wait until children are mature enough emotionally and socially to understand the commitment involved in having or being a boyfriend or girlfriend.”Mr.Turner said any families wanting to support the Valentine’s Day idea should send cards in the post or deliver them to home addresses by hand.
His views were endorsed by Ruth Rice,46,who has twins Harriet and Olivia at the school. She said,“Children at that age shouldn’t really be thinking about Valentine’s Day,they should be concentrating on their schoolwork.”They are at an age when they are impressionable(易受影响的)and most parents including myself
7
are with Mr.Turner. “She added that the cards cause” too much competition. If someone gets a card and another doesn’t,then someone will be disappointed.
However,Rajeev Takyar,40,who has two children Jai,11,and Aryan,five,at the school,said he was “outraged”.He said,“There are schools that have banned conkers(栗子游戏)and snowballs,and now Valentine’s Cards.”I think banning the cards stops children from having social skills. How are they going to learn about relationships otherwise?It’s ridiculous. Alec Suttenwood,father of three children,said of the ban:“It’s totally ridiculous. Young children just send the cards to each other as friends and to their parents. It’s just a bit of harmless fun. There is no difference between this and Mother’s or Father’s Day.” 1.Which of the following is the best title?
A.Ban on Valentine’s Day cards at school is well received. B.Ban on Valentine’s Day cards at school causes argument. C.British children spend too much time talking about love. D.A British high school bans Valentine’s Day cards.
2.The underlined word “endorsed” means________.
A.criticized B.quoted C.disapproved D.approved
3.What do you know about Harriet and Olivia?
A.They will send Valentine’s Day cards this year. B.They are strongly against the school’s decision. C.They are of the same age.
D.They are the children of Rajeev Takyar.
4.According to Rajeev Takyar,________.
A.sending Valentine’s Day cards helps develop children’s social skills B.banning Valentine’s Day cards will benefit children C.the cards cause too much competition among children D.children are too young to talk about love
5.The newsletter by Peter Turner probably appeared on________.
A.February 22 B.February 6 C.March 18
D.August 1
8
2.D词意猜测题。根据后面Ruth Rice,所说的话可以判断这位家长对校长的做法是持赞同态度的,由此推测该词意思是“赞同”,选D。
3.C细节理解题。根据文章第三段中who has twins Harriet and Olivia at the school.可知这两个孩子是双胞胎,所以年龄相同,选C。
4.A细节理解题。根据第四段中Rajeev Takyar所说的话“,I think banning the cards stops children from having social skills. How are they going to learn about relationships otherwise?It’s ridiculous.”可知他认为孩子互换卡片有助于交往能力的培养,选A。 5.B推理判断题。本文是关于禁止情人节卡片的,而且根据第二段中校长所写的“We do not wish to see any Valentine’s Day cards in school this year.”可以判断这则新闻应该是在情人节之前,选B。 考点:考查社会教育类短文阅读
B
A black hole is a place in space where gravity pulls so much that even light cannot get out. The gravity is so strong because matter has been squeezed into a tiny space. This can happen when a star is dying.
Because no light can get out, people can’t see black holes. Space telescopes with special tools can help find black holes. The special tools can see how stars that are very close to black holes act differently from other ones.
Black holes can be big or small. Scientists think the smallest black holes are as small as just one atom. These black holes are very tiny but have the mass of a large mountain. Mass is the amount of matter, or “staff”, in an object. Another kind of black hole is called “stellar”(星球黑洞). Its mass can be up to 20 times more than the mass of the sun. There may be many stellar mass black holes in Earth’s galaxy. Earth’s galaxy is called the Milky Way.
9
The largest black holes are called “supermassive”(超大质量黑洞). These black holes have masses that are more than one million suns together. Scientists have found proof that every large galaxy contains a supermassive black hole at its center. The supermassive black hole at the center of the Milky Way galaxy has a mass equal to about four million suns and would fit inside a very large ball that could hold a few million Earths.
Scientists think the smallest black holes formed when the universe began. Stellar black holes are made when the center of a very big star falls in upon itself, or falls apart. When this happens, it exploded part of the star into space. Scientists think supermassive black holes were made at the same time as the galaxy they are in.
A black hole can not be seen because strong gravity pulls all of the light into the middle of the black hole. But scientists can see how the strong gravity affects the stars and gas around the black hole. Scientists can study stars to find out if they are flying around, or orbiting a black hole.
When a black hole and a star are close together, high-energy light is made. This kind of light cannot be seen with human eyes. Scientists use satellites and telescopes in space to see the high-energy light.
6.The gravity of a black hole may become so strong that light cannot get out when ____________.
A. the star is going to die B. special tools are used on it C. other stars come close to it D. it is seen from the space telescopes 7.According to the passage, which of the following is NOT true? A. A black hole can be very tiny but extremely heavy. B. The gravity of a black hole holds all light in its center. C. Scientists observe high-energy light through their own eyes. D. Some small black holes came into being as early as the universe. 8.Which can be inferred from the passage?
A. Every galaxy must have a black hole.
B. A galaxy is the center of the universe.
10
C. A galaxy consists of a large group of stars and planets.
D. Earth’s galaxy is called the Milky Way.
9.What does the last sentence in Paragraph 5 suggest?
A. Neither the sun nor the earth is as heavy as a black hole.
B. There is only one supermassive black hole at the center of the Milky Way. C. The supermassive black hole had existed before the Milky Way was formed. D. There is a reason why the large black holes are called “supermassive”. 10.The last two paragraph mainly focus on the question of _________. A. what a black hole is B. how black holes form
C. how big black holes are D. how scientists know about black holes
7.C细节理解题。根据第三段中“These black holes are very tiny but have the mass of a large mountain”这些黑洞可能会非常小,但是有一座山一样的质量,可知A正确;根据倒数第二段中“A black hole can not be seen because strong gravity pulls all of the light into the middle of the black hole.”黑洞不可见是因为强大的引力将所有的光线吸进黑洞的中间,可知B项正确;根据最后一句“Scientists use satellites and telescopes in space to see the high-energy light.”科学家们使用卫星和太空望远镜查看高能光,可知科学家不是用自己的眼睛,因此C错误;根据第六段中“Scientists think the smallest black holes formed when the universe began.”科学家认为最小的黑洞在宇宙开始时形成,可知D项正确。故选C。
8.C推理判断题。根据第四段中“Earth’s galaxy is called the Milky Way”地球所在的星系叫银河系,常理可知星系是有很多星星组成的。故选C。
9.D推理判断题。根据第五段最后一句“The supermassive black hole at the center of the Milky Way galaxy has a mass equal to about four million suns and would fit inside a very large ball that could hold a few million Earths.”在银河系中心的超大质量黑洞的质量相当于四百万个太阳,是一个可以容纳几百万地球在内的巨大的球,由此可知这是在解释什么叫做“超大质量黑洞”。故选D。
11
10.D推理判断题。根据文章阅读最后两段内容可知,本文主要是在介绍科学家是如何找到黑洞的。故选D。
考点:考查科普教育类阅读
C
The computer keyboard helped kill shorthand—a system of rapid handwriting, and now it’s threatening to finish off handwriting as a whole. When handwritten essays were introduced on the SAT exams for the class of 2012, just 15% of the most1.5 million students wrote their answers in cursive(草写字母). The rest? Block letters. And those college hopefuls are just the first edge of a wave of US students who no longer get much handwriting instructions in the primary grades, frequently 10 minutes a day or less. As a result, more and more students struggle to read and write cursive.
At Keene Mill Elementary School in Springfield, all their poems and stories are typed. Children in Fairfax County schools are taught keyboarding beginning in kindergarten. Older students who never mastered handwriting say it doesn’t affect their grades.
There are those who say the culture is at a crossing, turning from the written word to the typed one. If handwriting becomes a lost form of communication, does it matter?
It was at University Virginia that researchers recently discovered a previously unknown poem by Robert, written in his unique script. Handwritten documents are more valuable to researchers, historians say, because their authenticity(真实性) can be confirmed. Students also find them more fascinating.
The loss of handwriting also may be a cognitive(认知的) opportunity missed. Several academic studies have found that good handwriting skills at a young age can help children express their thoughts better—a lifelong benefit.
It doesn’t take much to teach better handwriting skills. At some schools in Prince George’s County, elementary school students use a program called Handwriting Without Tears for 15 minutes a day. They learn the correct formation of manuscript letters through second grade, and cursive letters in third grade.
12
There are always going to be some kids who struggle with handwriting because of their particular neurological(神经系统的) writing, learning issues or poor motor skills. Educators often point to this factor in support of keyboarding. 11.What is the author concerned about after 2012 Sat exams?
A. Keyboarding. B. Shorthand. C. Handwriting. D. Block letters. 12.A poem by Robert mentioned in the passage is used to ____________. A. prove how valuable handwriting is B. explain what a famous poet he is C. show how unique his poem is D. stress how fascinating the documents are
13.The example of Handwriting Without Tears helps to argue that _____________. A. the schools are responsible for the loss of handwriting B. the loss of handwriting is a cognitive opportunity missed C. it doesn’t take much to teach better handwriting skills D. the culture is turning from the written word to the typed one 14.According to the author, when is a perfect time to learn handwriting? A. Kindergarten. B. Primary school. C. High school. D. College. 15.What is the author’s attitude towards this debate?
A. Devotion. B. Encouragement. C. Critical. D. Objective. 试题分析:文章介绍因为电脑键盘的,现在很多学生不会书写,所以书写应该引起关注,学生学习书写是可以带来很多好处的,最后提出有的学生因为种种原因不能写字可以使用键盘。
11.C推理判断题。从第一段的句子:When handwritten essays were introduced on the SAT exams for the class of 2011, just 15% of the most 1.5 million students wrote their answers in cursive (草写字母).The rest? Block letters.可知在150万学生中只有15%的学生是手写的,应该引起作者对手写的担心。选C
12.A细节理解题。从第五段的句子:Handwritten documents are more valuable to researchers, historians say, because their authenticity (真实性)can be confirmed. 可知作者想证明手写的文稿更加珍贵。选A
13.C细节理解题。从倒数第二段的句子:It doesn't take much to teach better handwriting
13
skills.可知作者认为教学生书写不需要花费多少精力,后面用Handwriting Without Tears举例。选C
考点:考查教育类短文
VIII.写作(共1小题,满分15分)
假设你是某中学高三(5)班的班长。你班同学利用课余时间回收废报纸和饮料瓶获得了一笔收入。就如何使用这笔收入,你昨天下午专门组织了一次班会让全班同学进行讨论。请你根据以下讨论结果用英语写一篇班会总结。
【写作内容】
【评分标准】
概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。
_________________________________________________________________ _________________________________________________________________ _________________________________________________________________ 【答案】
One possible version:
Yesterday afternoon,we held a class meeting discussing how to spend the money our whole class earned by recycling and selling newspapers and plastic bottles after class. Three fifths of the students suggested buying stationery for our own use
14
because it can let us experience the enjoyment of harvest. Meanwhile,it is an approach to encouraging our classmates to continue this action. However,two fifths of the students believed that the money should be donated to the people in the earthquake stricken areas because they need the money more urgently than us. More importantly,it is meaningful to spend the money earned by ourselves in helping others.
【亮点说明】本篇范文要点全面,概括准确,语言通顺连贯,内容全面,段落层次分明,标点符号使用规范。作者首先提出讨论的内容,然后分别讲述了两方面的看法,并且陈述了原因。按照要求使用五个长句简述了要求的内容,很好地完成了写作任务。文中一些副词和连接词Meanwhile,However,More importantly的使用使文章过渡自然,语言流畅。而且文章高级词汇stationery ,urgently和短语experience the enjoyment of harvest,is meaningful to,spend money in doing sth的使用也是文章的亮点所在。 考点:考查提纲作文
15
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- huatuo0.cn 版权所有 湘ICP备2023017654号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务