一、七年级英语上册任务型阅读专项目练习(含答案解析) 1.根据短文内容, 按要求完成下列各题。
①Mike lives in Zhengzhou of China. But he is from Canada. He is 12 years old this year. ②He speaks English. And he speaks Chinese a little. Mingming is his good friend. He is a Chinese boy. He often goes to the English Corner. He likes to speak English there. ③It helps him with English. Of course, he often helps Mike with Chinese. Mike has a pet at home. It is a dog. He likes it very much. ④The name of it is Wangwang. Mingming likes it, too. So he often plays with Wangwang in Mike's home.
(1)对句①画线部分提问。 ________ ________ Mike live? (2)将句②变成一般疑问句。 ________ he ________ English? (3)翻译句③: ________ (4)把句④的同义句补出来: Its ________ ________Wangwang. (5)下列说法符合短文内容的一项是:
A. Mike can speak Chinese well.
B. Mingming likes to speak English at the English Corner. C. Mingming has a pet dog.
D. Mike and Wangwang are classmates. 【答案】 (1)Where;does (2)Does;speak (3)它帮助他学习英语。 (4)name;is (5)B
【解析】【分析】文章大意:文章讲述了迈克和他朋友互相帮助互相学下的事。 (1)句意:迈克住在在中国郑州。划线部分是 in Zhengzhou of China. 表示位置,对位置提问,应使用疑问词Where,谓语动词是三单形式,因此助动词使用does。故答案是Where does。
(2)句意:他说英语。本句为一般现在时,谓语动词speak,说,实义动词,因此在构成一般疑问句时,借助助动词,主语是he,助动词用does,do后接动词原形speak,故答案是Does;speak。
(3)it指的是去英语角这件事,help…with,帮助……做……;him他。English英语。故答案是它帮助他学习英语。
(4)原句句意:它的名字是汪汪。改写后的句子应使用形容词物主代词修饰名词的结构替代所有格结构。故答案是name is。
(5)根据 He often goes to the English Corner. He likes to speak English there. 可知,明明喜
欢在英语角说英语,因此B与原文意识相符。故答案是B。
【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。
2.根据短文内容,完成时间表。
Andy plays basketball for the children's basketball club. He usually gets up at around 5:30 and runs in his school from 5:40 to 6:40.After running,he has breakfast at 7 o'clock. For breakfast,he eats some eggs and vegetables. At around 8:00,he plays basketball with his friends. They play basketball for around four hours. At about 12:00,they have lunch. For lunch,Andy has lots of vegetables,chicken and fruit. At 3 o'clock in the afternoon,Andy goes to the children's basketball club. He is never late for the club. Then Andy has dinner at about 7:00.After dinner,he watches basketball games on TV. Andy usually goes to bed at 10:30. Time 5:30 Activity gets up 5:40 to 6:40 ________ ________ has breakfast around 8:00 ________ about 12:00 has lunch 3:00 ________ about 7:00 has dinner 10:30 goes to bed
【解析】【分析】文章大意:介绍Andy忙碌的一天。
(1)细节理解题。根据文中的语句He usually gets up at around 5:30 and runs in his school from 5:40 to 6:40.可知,Andy从5:40 到 6:40在学校跑步,故填run in the school。 (2)细节理解题。根据文中的语句After running,he has breakfast at 7 o'clock. 理解可知,AndyAI早晨七点钟吃早餐,故填at 7:00。
(3)细节理解题。根据文中的语句At around 8:00,he plays basketball with his friends. 可知,Andy在早晨八点钟与朋友一起打篮球,故填plays basketball。
(4)细节理解题。根据文中的语句At 3 o'clock in the afternoon,Andy goes to the children's basketball club.理解可知,下午三点,Andy要到篮球俱乐部,故填goes to the children's basketball club。
(5)细节理解题。根据文中的语句Andy usually goes to bed at 10:30.理解可知,Andy在晚上十点半去睡觉,故填 goes to bed 。
【点评】考查任务型阅读。注意首先理解问题所问,带着问题从原文找到答案。
________ 【答案】 runs in the school;7:00;plays basketball;goes to the children's basketball club;
3.任务型阅读
Nina is 8 years old. One day, she brings her report card home from school. She gets good marks(分数). ________.
However, her teacher writes on the report card: \"________, but she talks too much in class. ________. I think it may help her change this bad habit.\"
Nina's dad signs(签字) the report card. ________: \"I want to know your idea, I would like to try it out on Nina's mother!\" A. I have an idea B. Nina is a clever little girl C. There are many \"A\"s on it D. He writes a note on the back E. Nina's mother talks too much 【答案】 C;B;A;D
【解析】【分析】A. I have an idea 我不知道。 B. Nina is a clever little girl 妮娜是个聪明的小女孩。 C. There are many \"A\"s on it 上面有很多“A”
D. He writes a note on the back 他在背面写了张纸条。 E. Nina's mother talks too much 妮娜的妈妈说的太多。
(1)根据She gets good marks(分数). 可知成绩很好,因此成绩报告单上的A很多,故答案是C。
(2)根据 but she talks too much in class.可知这是个转折关系的句子,因此推断前面的句子是对妮娜进行正面评价的。故答案是B。
(3)根据 I think it may help her change this bad habit. 可知,空3应该叙述与帮她改变坏习惯相关内容。故答案是A。
(4)根据 Nina's dad signs(签字) the report card. ________\"I want to know your idea, I would like to try it out on Nina's mother!\" 可知缺处的所表达意思是,后面这句话是写在哪里的。故答案是D。
【点评】五选四的答案选项较少,并且给出的都是句子,因此,我们可以通过句子的完整性或者句子后面的标点符号来判断该句在文中的位置。另外,通过阅读选项,有可能找出跟其他选项表达完全不同意思的句子,这样的话我们就可以直接将该选项排除。
4.阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务。
I'm Mike I'm a middle school student. I learn many subjects in school. 我最喜欢的科目是科学 The science teacher Mrs Green, is my friend Jill's mother. She is nice and she teaches very well.
I like maths because I think it is so interesting. I always do very well in the maths
tests (测试). My friends say I am clever (聪明的), but I don' t think so. I just work very hard. I also like geography. I like learning about people and places. I want to know what they are like and what they're doing. I travel a lot. I'm making plans for my trip on Sunday.
I don't like English It is not very interesting. We read a lot, sometimes write, but we don't often speak or listen. Most children want to talk with others in English. (1)将文中划线的汉语句子译成英语。
(2)回答问题:What does Mike think of maths? (3)将文中划线的英语句子译成汉语。 (4)回答问题:What's Mike doing? (5)回答问题:下划线单词It指代的是什么? 【答案】 (1)My favourite subject is science. (2)It is so interesting.
(3)我只是学习很刻苦。
(4)He is making plans for his trip on Sunday.
(5)English.
【解析】【分析】本文讲述了麦克的一些情况,他是一个学生,他在学校学很多科目,文章描述了他喜欢的科目和不喜欢的科目以及原因。
(1)本题考查汉译英,主语是我最喜欢的科目(my favorite subject),谓语动词是是(因为主语是第三人称单数,谓语动词也用单数形式,故用is),科学(science),故答案为My favourite subject is science。
(2)问题:麦克认为数学怎么样?根据第二段I like maths because I think it is so interesting.可知他认为数学很有趣,故答案为It is so interesting。
(3)本题考查英译汉,I意思是我,是句子主语,just为副词,意思是只是,work hard意思是学习很刻苦,故答案为我只是学习很刻苦。
(4)麦克正在做什么?根据第四段I'm making plans for my trip on Sunday.,可知他正在为周日的旅行做计划,故答案为He is making plans for his trip on Sunday.
(5)根据最后一段 I don't like English It is not very interesting.(我不喜欢英语,它不是很有趣)可知it就是指代English。
【点评】本题为任务型阅读,有英译汉和汉译英,这两道题要求学生掌握基本的单词和短语并知道单词的汉语意思。回答问题题型很简单,都可以在文章找出对应的语句,只要根据问题变换主语就可以了。
5.根据短文内容,完成表格,每空一词。
John is from London. He is 8 years old this year. His father is a waiter and his mother works on a
farm. He is a pupil of Grade One.
It's Monday today. Miss King is teaching them to count from one to ten. John is working hard in class. Soon he can count them. Miss King is very glad and asks him, \"How many people are there in your family, John?\" John stands up and says, \"Two, Miss King.\" \"Who are they?\" \"My father and mother.\" \"Oh?\" Miss King is surprised and says, \"There are three people in your family.\" \"But now I'm not at home. I'm at school, you know!\" Who is a waiter? How old is John this year? Where does John's mother work? What does Miss King do? 【答案】 father;8;farm;maths;three 【解析】【分析】文章大意:介绍了John小朋友在数学课上的表现。
(1)细节理解题。根据文中的语句 John is from London. He is 8 years old this year. His father is a waiter理解可知,John的爸爸是服务员,故填father。
(2)细节理解题。根据文中的语句 John is from London. He is 8 years old this year.理解可知,John今年8岁了,故填8.
(3)细节理解题。根据文中的语句his mother works on a farm.理解可知,John的妈妈在农场工作,故填farm。
(4)理解判断题。根据文中的语句 It's Monday today. Miss King is teaching them to count from one to ten.理解可知,King是名数学老师,故填math。
(5)细节理解题。根据文中的语句\"How many people are there in your family, John?\" John stands up and says, \"Two, Miss King.\" \"Who are they?\" \"My father and mother.\" \"Oh?\" Miss King is surprised and says, \"There are three people in your family.\" 理解可知,John家有三口人,故填three.
【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。
John's ________ is a waiter. He is ________ years old this year. She works on a ________. She is a ________ teacher. How many people are there in John's family? There are________ people.
6.根据短文内容,回答下列问题。
Spring Festival is the most important festival in China. On Chinese New Year's Eve, family members get together and have a big meal. In many places people like to set off fireworks. Dumplings are the most traditional food. Children like the festival very much, because they can have delicious food and wear new clothes. They can also get some lucky money from their parents. The money is given to children for good luck. People put New Year scrolls(卷轴) on the wall for good luck. Spring Festival lasts 15 days. People usually visit their relatives and friends. People enjoy Spring Festival very much, because during this time they can have a good rest. (1)When do family members get together and have a big meal?(不超过5个词) (2)What is the most traditional food at Spring Festival?(不超过1个词) (3)Why do children like the festival very much?(不超过10个词)
(4)What can bring good luck to children?(不超过2个词) (5)How long does Spring Festival last?(不超过2个词) 【答案】 (1)On Chinese New Year's Eve. (2)Dumplings.
(3)Because they can have delicious food and wear new clothes. (4)Lucky money. (5)15 days.
【解析】【分析】文章大意:本文介绍了中国春节的一些情况。
(1)根据 On Chinese New Year's Eve, family members get together and have a big meal.可知在中国的除夕,家人聚在一起,吃一顿大餐。故答案为 On Chinese New Year's Eve。 (2)根据 Dumplings are the most traditional food.可知饺子是最传统的食物。故答案为 Dumplings。
(3)根据 Children like the festival very much, because they can have delicious food and wear new clothes.孩子们非常喜欢这个节日。因为他们能吃到美味的食物穿上新衣服。故答案为Because they can have delicious food and wear new clothes. 。
(4)根据 They can also get some lucky money from their parents. The money is given to children for good luck.可知这笔钱是给孩子们的,以求好运.。故答案为 Lucky money.。 (5)根据 Spring Festival lasts 15 days. 春节持续15天。故答案为 15 days。 【点评】考查任务型阅读,先看问题,带着问题找答案,注意上下文之间的联系。
7.根据短文内容,回答下列问题。
Good morning, everyone! I'm Miss Li. I am an English teacher. There are twenty boys and twenty-two girls in my class. This is Betty. She is an American girl. She likes football. This is Tony. He is an English boy. He likes basketball. His favourite day is Saturday. Yellow is his favourite colour. This is Daming and he is Chinese. He likes white best. Table tennis is his favourite sport. (1)What is Miss Li? (不超过4个词)
(2)How many students are there in the class? (不超过1个词) (3)Where is Betty from?(不超过3个词) (4)What's Tony's favourite day? (不超过1个词) (5)What's Daming's favourite colour? (不超过1个词) 【答案】 (1)She's an English teacher. (2)Forty two. /42. (3)She's from America. (4)Saturday. (5)White.
【解析】【分析】大意:这是对自己班上的学生人数及几个学生的基本情况做了一些简单的介绍,教英语,她所在的班上有42名学生。
(1)根据I am an English teacher.可知,她是一名英语老师,故填She's an English teacher.。
(2)根据There are twenty boys and twenty-two girls in my class. 可知,班上用20名男生和22名女生,共42名学生,故填 Forty two。 /42。
(3)根据She is an American girl.可知,她来自美国,故填 She's from America。 (4)根据 His favourite day is Saturday.可知,他最喜欢星期六,故填Saturdy。 (5)根据He likes white best.可知,大明最喜欢白色,故填White。
【点评】考查任务型阅读,注意首先理解问题所问,带着问题从原文找到答案。
8.阅读下面短文, 根据其内容完成后面各项任务。
Hello!My name is Bob. My classroom is not big but nice. There are 21 desks and 20 chairs. 墙上有一些画和一幅地图。Mrs Brown is our English teacher. She is from a big city.She is nice. Her husband Mr Brown is a teacher too, but he isn't in our school. Tom is my good friend. We like playing football on Saturday. Where is my football? It is under my desk. (1)回答问题:What's Bob's Classroom like? (2)将文中划线的汉语句子译成英语。 (3)将文中划线的英语句子译成汉语。 (4)从文中找出与下面所给句子意思相同的句子。
Mr Brown and Mrs Brown are teachers, but they aren't in the same school. (5)回答问题:下划线单词It指代的是什么? 【答案】 (1)It's not big but nice.
(2)There are some pictures and a map on the walls.
(3)她来自一座大城市。
(4)Her husband Mr Brown is a teacher too, but he isn't in our school. (5)The football.
【解析】【分析】文章主要介绍了Bob的教室,他的英语老师,以及他的好朋友。 (1)细节理解题。问题:Bob的教室怎么样?根据My classroom is not big but nice. 我的教室不大但是很漂亮。可知答案,故答案为It's not big but nice。
(2)句子翻译题。表示有要用there be句型,一些画some pictures, 一张地图a map, 在墙上:on the wall, 教室的墙有四面,wall要用复数,故答案为There are some pictures and a map on the walls。
(3)句子翻译题。She: 她,is from: 来自,a big city: 一座大城市,故答案为:她来自一座大城市。
(4)找出同义句。句意:布朗先生和布朗夫人都是老师,但是他们不在同一所学校。文中Her husband Mr Brown is a teacher too, but he isn't in our school. 她的丈夫布朗先生也是老师,但是他不在我们学校。也是此意,故答案为Her husband Mr Brown is a teacher too, but he isn't in our school。
(5)词义猜测题。根据前句Where is my football? 可知it指代前面提到的事物,football, 故
答案为The football。
【点评】考查学生的阅读理解能力,首先通读全文,然后根据题目要求认真完成任务,根据所学知识和文中的细节依据找到正确答案。
9.任务型阅读
Welcome to our Home Club Supermarket(超市). It's a very big and clean supermarket. You can buy (买) lots of food like drinks, vegetables, fruits and some other kinds of food. Here we have meat, chicken, coffee, milk, apple juice and jiaozi. Look there, there are hamburgers, tomatoes, bread, strawberries, pears, eggs, broccoli and potatoes. OK, here are carrots, peaches, bananas, cakes, noodles and coke. We also sell (卖) clothes, bikes and many school things for the students. Many of them are cheap (便宜的) but some of them are expensive (贵的). Our supermarket is open every day from 8:30 a. m. to 10:00 p. m. The workers (工作人员) in our supermarket are all friendly (友好的) to people coming to our supermarket. (1)The name of the supermarket is ________.
(2)We have drinks, vegetables, ________ and some other kinds of food.
(3)If you are thirsty (渴的) , there is coffee, ________, apple juice and coke here.
(4)Do you like fruits? We have ________, pears and ________ here.
(5)We have lots of healthy food here, most of them are ________, such as tomatoes, broccoli, potatoes.
【答案】 (1)Home Club Supermarket
(2)fruits
(3)milk
(4)strawberries
;bananas
(5)vegetables
【解析】【分析】
(1)根据文中Welcome to our Home Club Supermarket可知本空填Home Club Supermarket;
(2)根据文中You can buy lots of food like drinks, vegetables, fruits and some other kinds of food可知本空填fruits;
(3)根据文中we have meat, chicken, coffee, milk, apple juice and jiaozi可知本空填milk; (4)根据文中there are hamburgers, tomatoes, bread, strawberries, pears, eggs, broccoli and potatoes和 here are carrots, peaches, bananas, cakes, noodles and coke可知本空填strawberries;bananas;
(5)根据文中信息可知本空填vegetables。
10.任务型阅读C
A king (国王) has daughter. Her name.is Christina. The king loves his daughter a lot and he asks his people to be pleasant (友好的) to her Every day, Christina stands on the castle wall (城墙), So everyone can be pleasant to her. But every day, only some people look up pleasantly. And no one waves (挥手) or smiles (微笑).________
It is fine day. Christina finds a girl in the marketplace (集市). The market girl waves and everyone waves back to her. They also smile at her. They look pleasant. Christina wants to know why they are happy.________
When the market girl comes, Christina asks her, \"________Why are they pleasant?\" The market girl answers, \"________\"
After the market girl leaves, Christina thinks for a long time.
A new day comes. Christina stands on the castle wall and waves. She even smiles. Down in the marketplace, the market girl waves and smiles back and some other people wave and smile back.________
根据材料内容,从方框中选择恰当的句子填入文中空缺处,使材料完整、通顺。 A. Why do people wave and smile at you? B. This makes Christina sad and angry. C. She asks .the girl to come to the castle. D. This makes Christina happy. E. Because I wave and smile at them first. 【答案】B;C;A;E;D 【解析】【分析】
A. Why do people wave and smile at you?为什么人们向你挥手和微笑? B. This makes Christina sad and angry.这使得Christina悲愤交加。
C. She asks .the girl to come to the castle.她让这个女孩来到城堡。 D. This makes Christina happy.这使得Christina很高兴。 E. Because I wave and smile at them first.因为我先挥手和微笑。
(1)根据前文的only some people look up pleasantly. And no one waves (挥手) or smiles 可知Christina由于自己站在城堡的城墙上却没有人对自己挥手和微笑而感到非常的生气和伤心,故选B。
(2)根据前文的Christina wants to know why they are happy可知Christina看见所有人都向这个女孩挥手和微笑所以她想知道这其中的原因,所以她让这个女孩来到城堡,故选C。 (3)根据后文的Why are they pleasant可知前面这句是询问为什么人们向这个女孩挥手和微笑,故选A。
(4)根据后文的Christina stands on the castle wall and waves. She even smiles.可知此处的回答是这个女孩会主动向人们挥手和微笑,故选E。
(5)根据后文的 the market girl waves and smiles back and some other people wave and smile back可知Christina在看到人们也向她挥手和微笑时她觉得非常高兴,故选D。
【点评】任务型阅读的关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文中的语句填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义句,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词
11.任务型阅读C
Today I'll go to the dentist's (牙科诊所).I really do not want to go.But my mom says I have to.We get there at ten in the morning.
The dentist's room is race.There are many toys to play with. The nurse calls, \"Jill.\"
I cry because I am afraid.The nice nurse smiles(微笑)and says,“It will be all right!” The dentist smiles at me.He lets me play with his chair.This is fun! “Now, let's look at the toy cat's teeth (牙齿),I do it.
There is a TV in the room.I watch a cartoon show(卡通节目).The dentist cleans my teeth.
The dentist is done quickly.\"It's not so bad,\" I think.
The nurse gives me the toy cat! Now, I don' t mind going to the dentist's.My mom is happy and I'm happy, too. 根据材料内容完成下列任务。
⑴⑵判断正误,⑶⑷补全句子,每空—词,⑸选择最佳答案。 (1)Jill goes to the dentist's with her mom.
(2)The dentist lets Jill play with the toy cat in his room. (3)In the dentist's room, there is a TV and many ________. (4)The dentist ________ Jill's teeth for her.
(5)The word “mind” means(意思是) ________.
A. 同意 B. 介意 C. 计划 D. 期待
【答案】(1)1 (2)0 (3)toys (4)cleans (5)B
【解析】【分析】文章大意:文章讲了我去看牙医的经历。今天我去看牙医。我不想去,但我妈妈说不得不去。我们上午十点到了那里。诊所里有很多玩具,护士和医生都非常友好,虽然一开始我很害怕,但是我看着动画片,医生给我洗牙,他做得很快,我感觉不是太糟糕。护士给了一只玩具猫,我不在害怕去看牙医了。我妈妈很高兴,我也很高兴。 (1)根据文章原句 Today I'll go to the dentist's (牙科诊所).I really do not want to go.But my mom says I have to.We get there at ten in the morning.可知妈妈和Jill一起去看牙医。故答案为正确。
(2)根据文章原句He lets me play with his chair.他让我玩他的椅子。以及I watch a cartoon show(卡通节目).The nurse gives me the toy cat! 可知我没有玩玩具猫。故答案为错误。
(3)根据文章原句There are many toys to play with.有很多可以玩的玩具。故答案为toys。
(4)根据文章原句The dentist cleans my teeth.牙医洗了我的牙齿。主语是the dentist, 单数,故答案为cleans。
(5)根据文章原句My mom is happy and I'm happy, too.可知我不再介意去看牙医了。故选B.
【点评】考查学生的阅读理解能力,根据题目要求在文章中找出依据和细节,锁定答案,注意不同题型的出现。
12.任务型阅读
Hello, everybody. My name is Wang Xiang. I'm in a middle school. I like our school very much. Today is Monday, October 26th.This is a busy day. In the morning, at 8:00 I have Chinese. The Chinese lesson is interesting. Our Chinese teacher, Mr. Wang, is really fun.① All the students in our class like him. Then at 9:00, we have math. I don't like math, because it's difficult. Next, at 10:10, I have English. I like English very much. And at 11:10, I have P.E. That's my favorite subject. I have lunch at school at 12:00.②In the afternoon, I have two lessons. At 2:00, I have science. It's difficult, but interesting. After that, I have music. Music is relaxing. I like my music teacher, too. She is young and beautiful. Then we can play sports for an hour. (1)将①处句子译成汉语。 (2)将②处句子改为一般疑问句。 ________ lunch at school at 12:00?
(3)Wang Xiang likes his music teacher because________ . (4)How many(多少) classes does Wang Xiang have on Monday? (5)What is Wang Xiang's favorite subject?
【答案】(1)我们的语文老师王老师十分有趣。 (2)Do you have
(3)she is young and beautiful (4)Six. (5)P.E.
【解析】【分析】本篇文章是Wang Xiang对于自己的简单介绍以及对于自己学习生活的介绍。
(1) 将①处句子译成汉语。”Our Chinese teacher, Mr. Wang, is really fun“ 我们的语文老师王老师十分有趣。
(2) 将②处句子改为一般疑问句。 I have lunch at school at 12:00. 我在学校12点吃午饭。改为一般疑问句应该为你12点在学校吃午饭吗?故填Do you have。
(3)问题为 Wang Xiang likes his music teacher because ________ 根据文章”I like my music teacher, too. She is young and beautiful.“我喜欢我的音乐老师是因为她很年轻漂亮。故填she is young and beautiful。
(4) 题目为How many(多少) classes does Wang Xiang have on Monday? 从文章中可知,8点上语文,9点上数学,10:10上英语, 11:10,上P.E. 再加上下午的科学和音乐,一天总共有六节课。故填Six。
(5) 题目为What is Wang Xiang's favorite subject?根据文章” And at 11:10, I have P.E. That's my favorite subject.“在11点我有体育课,那是我最喜欢的课。故填 P.E.。
【点评】本篇文章是简单的记述文,考查了考生的翻译能力,对于疑问句的掌握程度以及对于文章总体大意和部分细节的理解程度。
13.根据下列小题描述,从A-F中选择各位感兴趣的信息。(其中有一项多余) ① ________ Tom is looking for his schoolbag. He wants to do his homework. ② ________ Mike can't find the model plane. He is worried. ③ ________ Linda lost her ID card. She is asking her friends about it. ④ ________ An English book is in the teacher's office. Is it yours?
⑤ ________ Some keys are in the computer room. Call Mary if you lost keys. A. A nice model plane is on the playground. Is it yours? Email me at hz163.com. B. Tina lost some keys. She must find them. C. I have to read English. But where's it? Call Gina at 86805598. D. An ID card is in the school library. Its number is 123456AM. Is it yours? E. A schoolbag is found in the computer room. A computer game and some CDs are in it. F. A bag with some books and a pencil case is in Classroom 1206. Is it yours? 【答案】F;A;D;C;B 【解析】【分析】(1)本题中Tom在寻找自己的书包要做作业,选项中有E和F皆有出现书包,容易混淆,此时需选择Tom可以做作业的书包,装有书本和铅笔,故选F。 (2)本题中Mike在寻找飞机模型,在选项中选择信息相匹配的,故选A。 (3)本题中 Linda丢失了自己的身份证,在选项中选择信息相匹配的,故选D。 (4)本题中有一本英语书落在老师办公室,在选项中选择信息相匹配的,故选C。
(5)本题中有一串钥匙落在电脑室,在选项中选择信息相匹配的,故选B。
【点评】此题重点考查信息配对,要完成题目,需要对两个语句的信息进行仔细研读比较,找出共同之处进行匹配。难度不大,关键是要细心,认真。
14.根据短文内容,完成表格。
Children like different food. Maria, Bill and Bob are talking about what they like and dislike. We can know what they have for breakfast from their words too.
I'm Maria. I like broccoli and bananas. I don't like hamburgers or French fries. I have two eggs and a banana for breakfast.
My name is Bill. I like salad and chicken. I don't like ice cream. I have noodles and an orange for breakfast.
I'm Bob. I like hamburgers and ice cream. I don't like tomatoes. I eat lunch at school. I have hamburgers and milk for breakfast. Name Maria Like Broccoli and bananas ________ salad and chicken Bob hamburgers and ________ tomatoes hamburgers and milk 【答案】 French fries;a banana;Bill;noodles;ice cream 【解析】【分析】本文是玛丽亚、比尔和鲍勃正在谈论他们喜欢什么和不喜欢什么。 (1)根据第二段 I don't like hamburgers or French fries,可知Maria不喜欢汉堡包或炸薯条 ,故答案是 French fries 。
(2)根据 have two eggs and a banana for breakfast可知, Maria早餐吃两个鸡蛋和一根香蕉,故答案是 a banana 。
(3)根据 My name is Bill. I like salad and chicken,可知比尔喜欢沙拉和鸡肉,故答案是Bill。
(4)根据 I have noodles and an orange for breakfast. ,可知Bill早餐吃面条和橘子,故答案是 noodles 。
(5)根据 I'm Bob. I like hamburgers and ice cream,可知Bob喜欢吃冰激凌,故答案是 ice cream 。
【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。
ice cream ________ and an orange Dislike What to have for breakfast hamburgers and ________ eggs and ________
15.根据短文内容,回答下列问题。
There are 22 classes in Mary's school. There are thirty five students in each class, but there are thirty four students in her class. There are twenty boys and fourteen girls. Her classroom is on the third floor(楼层). There's a computer and a television in her classroom. The computer is on
the teacher's desk. There aren't any pictures in the classroom. The classroom is big and clean. (1)How many classes are there in Mary's school?(不超过4个词) (2)What's in Mary s classroom?(不超过5个词) (3)Where is Mary's classroom?(不超过4个同) 【答案】 (1)There are 22 classes. (2)A computer and a television. (3)On the third floor.
【解析】【分析】文章大意:玛丽学校有22个班。每个班有三十五名学生,但她的班有三十四名学生。有20个男孩和14个女孩。她的教室在三楼(楼)。她的教室里有一台电脑和一台电视机。电脑在老师的桌子上。教室里没有照片。教室又大又干净。
(1)细节理解题,根据 There are 22 classes in Mary's school. 可知玛丽学校有22个班,故答案是 There are 22 classes.。
(2)细节理解题,根据 There's a computer and a television in her classroom. 可知,她教室里有一台电脑和一台电视,故答案是 A computer and a television. 。
(3)细节理解题,根据 Her classroom is on the third floor(楼层). 可知她的教室在三楼,故答案是 On the third floor.
【点评】考查任务型阅读,注意先理解问题所问,带着问题从文中找到答案。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- huatuo0.cn 版权所有 湘ICP备2023017654号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务